top of page

AURAN-STUDIO

TIPS OG TRIKS

25.06.21

Kan man spille inn elektrisk gitar med kun en mikrofon i mikrofonskapet ditt? Svaret er selvfølgelig ja, og i mange tilfeller kan dette forenkle jobben betraktelig at du kun har én å benytte. Likevel kan det være noen tips og triks som er nyttig å dra med seg, for å unngå å havne i fella hvor man sitter der med dårlige gitartakes, eller hvor man må bruke unødvendig mye tid i mikseprosessen for å skape den lyden som låter best for låta.

16.05.21

Ofte når man spiller inn en sang, ender man opp med å bruke flere lyder av en og samme kilder. Eksempelvis ved å bruke to mikrofoner på en akustisk gitar, mikrofon og DI-signal på en bass, eller flere mikrofoner på et trommesett. Når man gjør dette, risikerer man at det oppstår såkalte fasefeil, hvor de forskjellige opptakene av den samme lydkilden kansellerer hverandre og lyden som opprinnelig skulle være fyldig og god, blir nå spinkel og kjedelig.  

15.04.21

Akustisk gitar har vært en del av musikkinnspillinger nesten siden tidenes morgen. Likevel er det ikke alltid den mest intuitive strategien for å spille inn gitaren som kan gi det beste resultatet. Her kommer noen tips og triks for hva du kan gjøre for å sørge for at dine ferdigheter for å ta opp akustisk gitar går videre til neste nivå. 

26.02.21

Vokalen vil i de aller fleste tilfeller i musikkens verdens være det viktigste instrumentet som er i bruk. Vokalen er en bringer av både tekst og melodi, samtidig som den prøver å sette en følelse for sangen. Men når det kommer til å spille inn vokalen selv, så er dette ofte en mer krevende prosess enn de fleste først antar, og nettet er fylt med regler for vokalinnspilling. Her skal vi prøve å avmystifisere noen av disse reglene. 

  • Facebook
  • Instagram
bottom of page